Skip to content Skip to footer

Monitorovanie opisných formulárov zaradených do karantény

Náš komplexný Monitoring VO sme nedávno rozšírili o ďalšiu oblasť a tým je monitorovanie opisných formulárov (OF) zaradených do karantény elektronického kontraktačného systému (EKS). A tak okrem monitorovania nových zákaziek, vyhlásených okrem iného aj prostredníctvom EKS, je možné dostávať aj emailové notifikácie aj pri zaradení nového OF do karantény na základe definovaných pravidiel.

Podanie rozporu je jediným oficiálnym nástrojom, ako pri príprave zákazky zadávanej prostredníctvom EKS komunikovať s tvorcom opisu predmetu budúcej zákazky.

Po vyhlásení zákazky v EKS je zmena OF už nemožná. Preto je dôležité, aby ste OF, na podklade ktorého sa v budúcnosti vyhlási nová zákazka, sledovali a pripomienkovali už pri jeho tvorbe. Pre úplnosť len uvádzam, že karanténa je časť životného cyklu opisného formulára, počas ktorej je možné ho pripomienkovať predkladaním návrhov na úpravy, predkladaním tzv. rozporov.

Samotný systém EKS tiež poskytuje možnosť zasielať notifikácie pri zaradení nového OF do karantény.

Takto vyzerá notifikácia zo systému EKS:

Nastavenie notifikácií v systéme EKS je možné len podľa CPV kódov.

A takto vyzerá notifikácia z nášho monitoringu:

Kritéria pre zaradenie OF do monitorigu u nás sú o trochu širšie:

  • podľa CPV kódov (presného CPV kódu alebo prípadne vrátane všetkých nadriadených a/alebo podriadených kódov daného CPV kódu) – takže desiatky CPV kódov viete vybaviť uvedením jedného CPV kódu),
  • podľa druhu zákazky (tovar / služba),
  • podľa kľúčových slov, pričom pri vyhodnocovaní kľúčových slov sa ignoruje diakritika a veľkosť písmen (takže napr. počítač, pOcitác, Pócitač je stále to isté),
  • a podľa rôznych logických kombinácií (AND, OR),
  • Príklad komplexnejšieho nastavenia: (Druh zákazky je tovar) A ZÁROVEŇ OBSAHUJE (presný CPV kód cpv1) ALEBO (CPV kód cpv2 a všetky jeho podriadené kódy) ALEBO (kľúčové slová X, Y, Z) ALE NIE, AK (je medzi kľúčovými slovami text XXX) – napríklad meno konkrétneho výrobcu, ktorý Vás nezaujíma – nepredávate jeho produkty …

Pre všetkých našich súčasných klientov využívajúcich Monitoring nových zákaziek je monitorovanie zaradenia opisných formulárov do karantény dostupný zdarma (resp. v rámci Monitorovania nových zákaziek bez zmeny ceny).

Službu Monitorovanie zaradenia OF do karantény vieme ponúknuť aj samostatne, ak nepotrebujete monitorovanie nových zákaziek, ale vyslovene len o monitorovanie nových opisných formulárov zaradených do karantény..

V prípade záujmu neváhajte, kontaktuje ma / nás.

Leave a comment

0.0/5